Vul je ruimte met daglicht | dynamisch daglicht

Verlichting heeft een belangrijke invloed op de gezondheid van mensen. Zo heeft (dag)licht onder andere invloed op ons welzijn en alertheid. De juiste en voldoende (dag)verlichting is dan ook van belang voor een gezonde werk- of studeeromgeving. De plafondpanelen van Lumick ondersteunen dit.

 

Met de standaard plafondpanelen van Lumick wordt een buitengevoel gecreëerd. Door gebruik te maken van foto’s zoals een wolkendek, een blauwe lucht of bomen is het alsof je beschikt over een dakraam met uitzicht op de buitenomgeving. Door hier de ‘dynamisch daglicht’ module aan toe te voegen, wordt de natuurlijke beleving nóg beter gesimuleerd.

 

Dynamisch daglicht

Door op een innovatieve manier om te gaan met onze ledverlichting kunnen we plafondpanelen plaatsen waarbij daglicht realistisch wordt weergegeven. Het gebruik van warm en koud licht zorgt ervoor dat de panelen zich aan kunnen passen aan verschillende dagdelen: ochtend, middag en avond. Zo is het net alsof je in een ruimte bent met een echt raam.

 

Waarom is licht zo belangrijk?

Onze biologische klok wordt mede bepaald door het (dag)licht om ons heen. (Dag)licht heeft namelijk invloed op ons stresshormoon (Cortisol) en slaaphormoon (Melatonine). Hierdoor is (dag)licht een belangrijke factor voor ons natuurlijk slaap- en werkritme. Zo wordt er bij blauwlicht in de ochtend Cortisol aangemaakt dat zorgt voor een opwekkend effect.

 

 

Daarnaast draagt goed (dag)licht bij aan:

  • een positieve afleiding tijdens een behandeling, vergadering of bezoek
  • een toename van energie voor jou, je collega’s en bezoekers
  • een afname van angst en stress
  • een prettiger gevoel
  • een visuele wow-factor binnen jouw onderneming of instelling

 

Wil jij jouw omgeving voorzien van meer (dag) verlichting? Dan kunnen de plafondpanelen van Lumick je daarbij helpen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten, we vertellen je graag meer.

CTA_NL_brochure

ALBEDA COLLEGE

Het Albeda College in Vlaardingen, was op zoek naar manieren om een multifunctionele ruimte te creëren voor de leerlingen. Een plek waar leerlingen zich overdag lekker kunnen ontspannen en zelfstandig werken wanneer dit nodig is.

EYE MEDIA TELEVISION

Het hoofdkantoor van EM|TV, gevestigd in Amsterdam, wilde een uniek element aan hun huidige directiekamer toevoegen. Met een wolkenplafond heeft de ruimte een open en aangenaam karakter gekregen.

SG SPIERINGSHOEK

De scholengemeenschap Spieringshoek heeft twee stilte ruimtes voorzien van wolkenplafonds. De plekken bieden leerlingen de mogelijkheid om aan huiswerk en groepsprojecten te werken.