6 krachtige kleuren die de productiviteit op kantoor verbeteren

Door de kracht van kleuren te benutten kun je een sterke invloed uitoefenen op het succes van je eigen bedrijf. Onderzoek toont keer op keer aan dat kleuren een buitengewoon sterke invloed hebben op onze gemoedstoestand. Kleuren kunnen zelfs onze productiviteit op een positieve of negatieve manier beïnvloeden. Probeer je werknemers efficiënter te laten werken of klanten over te halen om samen aan de slag te gaan? Het ontwerp van je werkomgeving heeft veel meer invloed dan je denkt.
Ontdek hoe kleuren, verschillende effecten hebben op zowel werknemers, als je klanten.

Wanneer je wel wat extra energie kan gebruiken voor een extra lange vergadering of een all-night hackathon, dan is oranje je man. Oranje geeft je creativiteit een boost en staat symbool voor uithoudingsvermogen. Even een kwartiertje oppeppen in een oranje kamer dus, voordat je de vergaderzaal binnenstapt.
De blauwe kleuren van de hemel tot de oceaan werken rustgevend, verkoelend en geven een gevoel van sereniteit en waardigheid. Op werkplekken waar opperste concentratie erg belangrijk is, zoals advocaten en accountants kantoren, doet blauw het erg goed.

Blauwtinten werken verfrissend in een interieur met veel hout en natuurlijke materialen en zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Zelfs met felle kleuraccenten.

Wit wordt al tijden lang geassocieerd met saaie steriele ziekenhuizen. Maar wanneer het gecombineerd wordt met veel natuurlijk licht, kan het een gevoel van ruimtelijkheid creëren en je creativiteit ten goede komen.

Wit is altijd al een populaire kleur voor op de muur geweest, want het is licht, neutraal en laat elke ruimte groter lijken. Wit symboliseert schoonheid. Door het lichte en ruimtelijke karakter is het ook een goede kleur voor gangen, kleine kamers en productie hallen.

Wanneer het om een witte muur buiten het ziekenhuis gaat raden we aan om één of twee accent kleuren te kiezen. Op deze manier voorkom je dat je werkplek een te steriele of intimiderend uiterlijk krijgt.

Rood wordt van nature geasoccieerd met woede en de onkunde om op details te focussen. In een ruimte waar opperste concentratie nodig is, is het dus niet verstandig om alle 4 de wanden fel rood te verven.

Maar van Rood is ook bekend dat het ons hart sneller doet kloppen, dat betekent dat het een goede kleur is voor ruimtes waar veel fysieke activeiten moeten gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan sport & gymzalen.

Kijk naar buiten op een mooie zomerse dag, en het is meteen duidelijk waarom we van de zon houden. Wanneer je naar geel kijkt, krijg je meteen een optimistisch gevoel! Er is geen kleur die beter het positivisme of optimisme weergeeft dan geel. Maar er zit ook een keerzijde aan geel, omdat het zoveel licht reflecteert zorgt het ook snel voor vermoeide ogen.

Geel is dus een sterke accentkleur om in je kantoor te gebruiken. Het is een minder goede keuze om een hele wand geel te verven in een ruimte waar de meeste van je werknemers zitten te werken.

lum_cta-button_downloadbrochure_02

Broodnodig toe aan nieuwe ideeën? Omring jezelf met groentinten, van groen is namelijk bewezen dat het creatief denken sterk bevordert. Groen is dus een uitstekende keuze voor een brainstorm ruimte of een plek waar veel vergaderd wordt.

Door de sterke link van groentinten met de natuur, zorgen ze voor rust, balans en ontspanning. Groen aan de blauwe kant van het spectrum ademen een rustige, serene sfeer uit. Wanneer je deze kleuren combineert heb je de perfecte inrichting voor de ontspanningsruimte op kantoor.

Kleuren werken het best waar ze samenwerken. De combinatie van stimulerende kleuren met neutrale kleuren, laten de hoofdkleur beter uitkomen. Op deze manier benut je de effecten van de hoofdkleur maximaal.

Om kleuren te combineren voor je kantoor, moet je eerst bepalen welke taken er in deze specifieke ruimte uitgevoerd moeten worden. Is het een relaxruimte of moet er juist gebrainstormd worden. Is het een plek waar je accountants aan het werk zijn of waar je sales mensen hun targets moeten halen. Op deze manier bepaal je welke eigenschappen van welke kleuren je wilt combineren. Vervolgens partner je de hoofdkleur met een neutrale tint die goed complimenteert. De neutrale tint kan gebruikt worden om de hoofdkleur te versterken of juist een beetje af te zwakken.

Vergeet niet: Kleuren hebben een buitengewoon sterk effect op de productiviteit & motivatie van een werknemer. Wil je de energie op kantoor maximaliseren of wil je een beetje rust in je werk omgeving halen? Maak volop gebruik van kleuren psychologie bij de inrichting van je nieuwe kantoor en geniet van de voordelen!

lum_cta-button_prijslijst
Tags:
,