De 4 beste plafondsystemen voor in je kantoor

Plafondsystemen worden met de dag veelzijdiger, maar wat is nu eigenlijk de beste keuze voor jouw kantoor? We leggen kort uit tussen welke systemen je kan kiezen zodat je zelf kan bepalen welk systeem jouw kantoor niet kan missen!

Onze sterrenhemels zijn van de allerhoogste kwaliteit omdat wij alles in Nederland laten fabriceren. Wij zitten dicht op de productie en kunnen meteen ingrijpen als iets niet aan onze hoge maatstaven voldoet. Om deze reden bieden we 2 jaar garantie op onze Lumick.com LED sterrenhemels. Onze LED lampen hebben maar liefst 50.000 branduren en onze hoge resolutie foto prints blijven tientallen jaren kleurecht.

Een belangrijk voordeel van een systeemplafond is het gegeven dat er boven het plafond ruimte overblijft om bijvoorbeeld leidingen, afvoeren en kabels aan te leggen en deze aan het zicht te onttrekken. Bij een eventueel defect hieraan of bij de noodzaak tot vervanging van een van deze onderdelen is het zeer eenvoudig om deze te repareren of te vernieuwen. Ook bij een vereiste uitbreiding van het computer- of telefoonnetwerk en/of alarminstallatie is er geen man overboord.

In geval van schade aan een of meerdere platen kunt u deze simpelweg vervangen door nieuwe. Een en ander werkt zeer kostenbesparend als men dit vergelijkt met bijvoorbeeld een gipsplafond. Indien hier schade aan ontstaat is het meestal noodzakelijk om de hulp in te roepen van een vakman.

Een ander belangrijk aspect van een systeemplafond is dat de panelen een geluiddempende werking hebben. Hierdoor kunnen mensen op de werkplek op een aangename manier met elkaar communiceren zonder dat er sprake is van lawaaioverlast. De prettige akoestiek die wordt gerealiseerd door het gebruik van een akoestisch plafondsysteem zorgt er voor dat uw medewerkers geconcentreerd en in een prettige werksfeer kunnen functioneren.

lum_cta-button_downloadbrochure_02

Het thermisch plafondsysteem neemt op ingenieuze wijze de taak van verwarming op zich. Veel kantoren worden nog steeds op traditionele wijze verwarmd, namelijk door de kachel.

Het moderne kantoor maakt meestal gebruik van vloerverwarming, een manier van verwarmen die veel efficiënter is. Hete lucht stijgt omhoog en omdat de verwarming over het gehele vloeroppervlak is verspreidt, wordt je kantoor op evenwijdige wijze verwarmt. Dit in tegenstelling tot de ouderwetse radiatoren, die zich altijd aan de zijkant van een kamer bevinden.

Het thermische systeemplafond maakt gebruik van infra-rood verwarming en het unieke aan deze vorm van verwarmen is dat het helemaal niet de lucht in een kamer verwarmt. Het verwarmt de structuur van een gebouw, namelijk de betonnen constructie (denk aan muren & vloeren) van je kantoor. Dit is veel efficiënter omdat hete lucht verdwijnt zodra je een raampje openzet, maar als de betonnen constructie af is blijft deze hitte afgeven. Ook al staat er ergens een raam open.

De traditionele plafondsystemen zijn vaak op een beperkt budget gericht. Dit betekent dat ze goedkoop te maken zijn en makkelijk voor grote ruimtes gebruikt kunnen worden. Maar uit onderzoek blijkt dat goedkope werkomgevingen niet altijd de beste oplossing zijn. Werknemers moeten over voldoende daglicht beschikken, anders daalt hun energie niveau. Het hebben van uitzicht over natuur draagt ook bij aan de concentratie van je werknemers.

Daarom hebben we het Lumick.com Wolkenplafond ontwikkelt. Dit is een creatieve daglicht oplossing die een einde maakt aan die saaie kantoor omgevingen. Zit je normaal in een grauwe omgeving onder een saai systeemplafond, met Lumick.com werk je onder een stralende blauwe hemel. Naast dat het estetisch mooi is, zorgen de daglicht simulerende lampen er ook nog eens voor dat je de hele dag actiever bent en meer energie hebt.

lum_cta-button_prijslijst